Generell infoOm du planlegger en tur med terrengsykkel på Haugalandet/Karmøy så kan det være greit å sjekke kartet mitt, der er det bilder av stier fra området og jeg legger til flere for hver tur.
P.S. Bildene jeg legger ut i postene og på kartet er altså ikke alltid tatt på samme dag.

lørdag 4. april 2020

Kinnebu - Steinhytta - Nordre Sålefjell


Kjørte til Åkra og syklet opp til Kinnebu, helt ok grusvei helt opp, litt bratt et stykke men eller ingen utfordringer her.


Fra Kinnebu kan en sykle videre til Rossafjellet, turen starter på fin grus og går over til smalere og smalere sti som slutter rett før Rossafjellet.

Herfra går det videre på våt sti i myrkant, ikke lett på en våt dag, men fortsatt mulig.


Noen steder er det bare å gi på, for ellers så synker man ned 10-15 cm. Stien deler seg flere steder men går sammen igjen 50 lengre fremme, se litt fremover hvilken som ser best ut, det kan nok variere litt.


Når en nærmer seg Steinhytta så flater stien ut, blir bredere og er ganske grei å sykle på.


En passerer skiltet "Søre Sålefjell 2,1 km, Åkra 2,9 km"


Rett før den siste store bakken ned mot Steinhytta parkerer jeg sykkel denne gang, herfra er det ikke spesielt behagelig å sykle, men bratt terreng, glatte trelemmer og områder med store glatte steiner.

Har lagt inn ca 50 flere bilder direkte på kartet.Så kan dere selv bedømme om dere vil prøve dere med sykkel, det er flere steinrøyser og bratte partier der en må bære sykkelen, men selvfølgelig mulig om du er tøff nok, noe jeg ikke er, så jeg kommer nok ikke til å sykle denne løypa.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar