Generell infoOm du planlegger en tur med terrengsykkel på Haugalandet/Karmøy så kan det være greit å sjekke kartet mitt, der er det bilder av stier fra området og jeg legger til flere for hver tur.
P.S. Bildene jeg legger ut i postene og på kartet er altså ikke alltid tatt på samme dag.

lørdag 19. oktober 2019

Brekke - Åkra - Sevland - BrekkeStartet turen på Brekke, fin grusvei noen hundre meter opp mot Nilsaplassen før turen går inn på en noenlunde ok sti, partier med bløtt terreng.

Valgte stien som går rett sørover, etter en stund måtte jeg av sykkelen for å passere en demning, etter den var det litt for bratt og bløtt terreng for meg å sykle så det gikk noen hundre meter før jeg kom meg opp på sykkelen igjen.

Et stykke sør for demningen var stien noenlunde ok å sykle på, delvis tørt og fin i tett skog, delvis bløtt men ingen ekstreme utfordringer. Måtte gå på et par plasser der jeg ikke viste hvor dyp myrkanten var 😃
Når en kommer til Vaulen er stien mest grus, sand og stein, noen av steinene er dessverre litt store så en må følge litt med, dessuten er  mange av stein/fjellet veldig skrått, noen de fleste kjenner til kan være veldig glatt å sykle på.

Returen gikk fra Sevland, der jeg følgte stien tilbake mot Brekke, det meste av turen gikk over sauebeite og var preget av myr så her må du enten holde god fart å fyke over alle bløte partiene, eller belage deg på å gå litt på stein/pinner/greiner og det som er mulig å balansere seg på bortover.

Noen små utfordringer med bratt og steinete bakker, men de få som var, var heldigvis noenlunde tørre idag så det gikk greit.

Den stien jeg valgte tok meg inn på grusveien med Nilsaplass igjen.

For en nybegynner som meg så er ikke dette er tur jeg kan anbefale da jeg følte det var tungt, vått og mer gåing enn jeg ønsker på en sykkeltur.

Testsykkel for denne turen: Haibike FullFatSix 10.0 2019.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar