Tur, Fiske & Foto blogg

Rimor Katamarano 50

Mine Rimor Katamarano 50 (Renault) erfaringer.

Her kommer jeg til å legge inn fordeler og ulemper etter hvert som jeg oppdager dem.

Litt historie først:
Mars 2015, bestilt ny Rimor Katamarano 50 Alkove fra Vest-Auto på Karmøy, la også på aircondition for bodel og ryggekamera med på bestillingen.


Fordeler:

Stort kjøleskap med seperat fryseboks, kjøleskapet kan veksle selv mellom 220v, 12v og gass.

6 senger tilgjengelig til enhver tid.

220v er tilgjengelig ca mitt i bobilen, har sett flere som har den helt bak, noe som gjør at du må ha lang ledning på det utstyret du vil bruke.

 

Ulemper og ting jeg har gjort for å få det litt bedre ombord :
Stigen opp til alkove/dobbelsengen er bare noen cm fra bordet, så den bør flyttes 30-40 cm til høyre. Vest-Auto gjør dette for meg før levering.
Det er bare 2 skruer så det er lett å fikse selv, om du kjøper en brukt bobil av denne typen.
Det er bare 1 stk 220v kontakt, så du må bruke strømpadde om du har planer om å lade mobiler, laptoper, nettbrett e.l. via 200v
Alkovesengebunnen er kun stiftet, så første gang du setter foten/kne på midten når du klatrer til sengs så faller bunnen ut, denne har vi nå demontert og byttet ut stifter med skruer og lim.
Etter litt humpete (vanlig norsk) vei så falt den ene taklampen ned, det viser seg at den henger på 2 skruer, som kun er skrudd fast i papptaket, her bør en legge en dråpe silikon e.l. inni skruehullet slik at den ikke faller ned hver 3 mnd.
Bagasjelukene på begge sider av bilen har en dør/lukeholder som er dårlig festet med popnagler og veldig små skruer, disse har jeg fjernet da de begynte å falle av selv. Borret ca 2 mm større hull og satt i gode skruer med mutter på baksiden.
På badet var vannet koblet feil, varmt til høyre og kaldt til venstre, dette fikset de Vest-Auto, men jeg synes det er litt dårlig av fabrikant og ikke ha slikt på en sjekkliste.
Avfallsvannet fra kjøkkenvasken dryppet ned i en skuff, det viste seg at skruen som holder sluken i vasken ikke var skrudd til, det manglet ca 0,5 cm så her har de også en ting som bør på sjekklisten til fabrikant.
Skjermen til ryggekamera jeg fikk med er koblet rett på bilbatteriet, så om du glemmer å skru av skjermen så er det tomt i løpet av 2 uker. Jeg har fått fastmontert vedlikeholdslader fra VestAuto slik at en slipper så stå uten støm om en glemmer seg ut.Har fått vite nå i ettertid at det er litt problemer med skjerm/ryggekamera om det kobles på tenningen og ikke direkte på batteriet.
For info: Bilbatteri er under førersete, bodelbatteri er under passasjersete. husk å ta med deg verktøy for å løsne deksel foran batteri! Under førersete er det en liten fastmontert boks som ser ut som strømforsyning til en stasjonær pc, det er det som er laderen til bodelbatteriet. Om du skulle være så uheldig å gå tom for støm så vil du trolig ikke få startet bilen etter at du har ladet opp batteriet pga det har en liten sperre der, koble fra strømledningen på batterien i 2 sek, så tilbake så er sperren borte. Siden jeg nå er inne på støm så kan jeg også nevne at om sikringen til AC er fjernet eller defekt så vil heller ikke el.vindusheis virke, da denne trolig er koblet på samme ledning men “etter” AC.
 For å spare litt vekt så har jeg skrudd av sykkestativet, det ble ikke brukt av oss og om vi vil ha med en liten sykkel eller to til barna så er det plass i bagasjeromme(ne).

Annen info:

http://www.rimor.it/maps_big/KATAMARANO/katamarano-50.jpg
http://www.rimor.it/images/icone/lunghezza_7477.jpg Posti letto 8 Posti omologati 6
Motor: 2,5l og 125hk
Høyde: 3.05m
Bredde: 2,31m
Max totalvekt: 3500kg
Klimaanlegg
Dobbel airbag
El. vindu/speil
Fj.styrt s.lås
Rattbetjent Radio/MP3/Bluetooth/USB
Cruisecontrol
Webasto dieselvarmer og Truma boiler
Myggnetting på bodelsdør
El.stigtrinn
Markise
Sykkelstativ
Parkeringsklosser
Gassalarm
Gassflaske