Tur, Fiske & Foto blogg

Om meg

Heisan, jeg er altså nyggen, jeg kan jo begynne med å forklare hvorfor jeg kalles nyggen. Det har seg sånn at mitt navn er Nils Johan Gabrielsen, noe jeg på skolen forkortet til NG, og når det i tillegg sto NG+ som resultat på noen av mine eksamen resultater ble også kallenavnet NG, som på min dialekt uttales “nyggen”

Fra jeg var liten (noen jeg egentlig aldri har vært, siden jeg var 5 kilo den dagen jeg ble født, og er 100+ nå) så har jeg likt å fiske, det begynte på stranda/brygga like nedenfor huset til farmor og farfar i Kopervik, også kalt John stranda for de som er kjent i området.

 

Min plan var selvfølgelig å bli fisker, så etter ungdomsskolen begynte jeg på Fiskerlinja på Åkra.  Etter en tid der så ble jeg plassert på fiskebåten Nadir, på jakt etter tobis. Det var utrolig kjedelig, og jeg var sjøsyk så si hele turen så da bestemte jeg meg for å kutte ut hele drømmen om å bli fisker. Siden jeg er fargeblind så kunne jeg heller ikke bli styrmann, må visstnok kunne forskjell på rød og grønn da sies det.

 

 

Etter fiskerilinjen ble det jobbing, først som hjelp på en liten bondegård på Stangeland, spa møkk og hesje høy, så noen år med montering av møbler på “Den Røde Elefant” før jeg ble Taxi sjåfør, deretter lagerarbeider på Maritime Well Service, før jeg endelig fant noe jeg likte utrolig godt, nemlig å jobbe med data, noe som også har vært en hobby i mange år. Har nå vært IT konsulent/tekniker siden 1999 og synes fortsatt jeg har en fantastisk jobb, siden jeg faktisk kan kombinerer hobby og jobb 🙂
Er nå blitt fast inventar i IT kjelleren hos Knutsen OAS Shipping.

 

Jeg har fire unger, som alle liker fisking, både fra båt og fra brygga, stinta er jo alltid kjekt å få, og makrell er heller ikke feil. Å fange småkrabber i strandkanten er kanskje favoritten deres.

Bloggen på nyggen.com kommer til å bli oppdatert i ny og ne, det kommer stort sett til å handle om fiske, reiser, foto kanskje litt båt, og mulig jeg sniker inn andre småting som jeg har på hjertet en sjelden gang.

 

Foto utstyr:

Canon EOS 700D
Canon EOS 750D
Canon EOS 80D
Canon Blitz Speedlite 430EX ll
Canon 50mm F1.8
Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM
Sigma 150mm F2.8 EX DG OS HSM Macro
Sigma 120-300mm F2.8 DG OS HSM Sport
Reflektor
Camo “doghouse”
Stativet Alta pro 263AT med  Vanguard SBH-100 kuleledd
Backup kamera: Canon PowerShot SX40 HS

Canon EOS 600D (SOLGT)
Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS HSM (SOLGT)
Sigma 18-200mm F/3.5-6.3 DC OS HSM (SOLGT)
Sigma 150-500mm F5-6.3 APO DG OS HSM (SOLGT)
Sigma APO Tele Converter 2x EX DC (SOLGT)

Koffert

Kontakt info:

Nils Johan Gabrielsen
Guletjødnvg 86
4250 Kopervik

Mob: 900 84 204
Hjem: 52 85 12 05

Epost: nyggen(a)gmail.com

nyggen

 

Leave a Reply