Tur, Fiske & Foto blogg

Antares 580

Mine Beneteau Antares 580 erfaringer.

Her kommer jeg til å legge inn fordeler og ulemper etter hvert som jeg oppdager dem.

Fordeler:

Antares har styrehus, båten uten styrehus kan du nesten bare glemme hvis du bor på vestlandet.
Styrehuset kan holde deg varm og tørr og det er grunnen til at jeg byttet ut min Galia 530,
Her regner det ofte  og det kan fort blir surt og kaldt når du skal kjøre hjem om kvelden,
etter en fin grilltur i holmene.
En annen fordel med styrehus båter er at du slipper å ta med deg ekkolodd, gps og VHF hver gang du går fra båten, i styrehuset er alt innelåst.
Ikke bare under en kalesje, slik som mange andre båter har det.
2012 modellen har et stor vindu i front, noe som ser bedre ut og gir bedre utsikt en 2011 modellen, som har todelt front vindu.

Det er to sitteplasser for passasjerer “oppe” i styrehuset, dette er det ikke mange båter i denne størrelsen som har.
De fleste har bare plass til en passasjer som kan nyte utsikten, mens resten må sitte nede i salongen der det ikke er utsikt over annet en bena til kapteinen.

Førerplass er langt bak i båten, i forhold til f.eks. Quicksilver Pilothouse båtene, noe som gjør at når du kjører Antares i litt bølger så slipper du å hoppe opp og ned som om du var på en trampoline.
Jeg har selv prøve Quicksilver og må bare si at det var forferdelig å sitte å kjøre den i 20 knop i lett bris.

Uteplassen er passe stor til å være en så liten båt og det er to sitteplasser ute som kan demonteres for å få enda litt mer ståplass.

Lagringsplass ute under dekk er stor, vel og merke så er bensintanken og batteriet der, men likevel så er det god plass til en ekstra fender, noen hundre meter med tau og kanskje en ekstra redningsvest.

Drivstoff forbruk under dorging ligger på ca 1 til 1,5 liter i timen med min Suzuki 90HK og rundt 20 liter pr time hvis jeg går 20 knop. (= 1 liter pr nm) hvis jeg presser den til max som er ca 30 knop vil jeg tro den ligger på rundt 35 liter pr time.
Skal du f.eks. dra en Jeanneau Merry Fisher Marlin 6 opp i 30 knop så trenger du en 115KH motor og den vil da bruker ca 44 liter pr time.

 

 

Ulemper og ting jeg har gjort for å få det litt bedre ombord :

Orginal førerstol er utrolig dårlig å sitte i, jeg bestilte meg en “Båtstol MI-S40 Standard” til ca 600kr og flyttet den 5cm lengre inn (mot styrbord)
Det gjør at du får litt ekstra plass i mittgangen, noe du trenger hvis du er størrelse XL som meg.
Alternativet for å få mer plass er å kappe ned bordplaten 5cm, noe som ikke er så mye jobb, og den “stygge” kanten du får kan du sette inn mot veggen så den ikke blir synlig.
Du må isåfall flytte bord søylen 5cm også, men det er bare 4-5 skruer.

Det er kun en koppholder og den er ikke spesielt god, så jeg kjøpte noen “Koppholder Columbus” som har 4 sugekopper og henger veldig bra.
Den har også spor på den ene siden slik at kopper med hank passer.

Døren kan kun låses når den er igjen, eller helt åpen. For meg som ikke ønsker full storm inn i båten, men likevel vil ha litt frisk luft så måtte jeg lage meg en liten dørlås/stopper selv.
Arbeidet med dette tok mindre en 10 minutt og koster ingenting, jafall ikke for meg siden jeg sagde av ca 2,5cm på et plast skjærebrett som jeg hadde på kjøkken.
Se oppe i skyvedøren som er ombord så ser du hvordan det er laget en låseposisjon orginalt. Det er samme metode jeg lagde låseposisjonerer selv.
Sag av skjærebrettet på langs, så får du en fin dørstopper, med masse muligheter. Sag 3-4 hull  med 4-6cm mellomrom og et lite hull til en skrue for å feste den med.

Vasken er ok, men vanntanken som skal stå under vasken er kun festet med en gummistrikk, noe som resulterer i at vanntanken sklir under gulvet, og 75% av vannet renner ut.
Jeg bruker ikke vasken og har slengt vanntanken på land, problem løst.
Rommet der vanntanken sto inneholder mye ledninger så jeg vil ikke anbefale å bruke det som lagringsplass, men tomme plastposer er greit å ha der.
Hvis du bruker båten til fisketurer er det vedig greit å ha masse plastposer liggende til å ha fisk i.

Vindusvisker har kun en hastighet, her hadde det vært kjempefordel om den hadde jafall 2 hastigheter. Når den er på, så går den så fort at den går tørr og gummi vrenges av/blir ødelagt.
En hastighet som kunne brukes under yr, eller lett sjøsprøyt hadde vært en fin ting å ha.

Uteplassen er som nevnt tidligere bra, men styrehuset han en irriterende kant som stikker langt ut og litt ned, så hvis du er over 185cm høy, så bør den modifiseres litt.
Jeg bestilte båten ink. avsaging av tak/kant slik at jeg ikke smeller hode oppi den når jeg står ute å fisker.
Quicksilver, Askeladden, Arvor og Merry Fisher pilothus båtene har alle denne idiot kanten som gjør at folk over 185cm får problemer.
Den gamle modellen av Antares 650 har ikke det lange taket som stikker ut bak, så der slipper du å finne frem sagen.
Tror også Askeladden laget uten tak/kant på noen av modellene sin, men disse koster 150k mer enn Antares 580.

Sitteplassene for passasjerer er helt ok, men mangler pute i ryggen, så jeg kjøpte et par billige puter for å gjøre det litt mer behagelig.

Gulvet inni båten blir fort møkkete pga det er veldig ruglete, så jeg kjøpte 2m x 1m med teppe som jeg klippet til, teppet tåler høytrykkspyling så det er lett å ta ut å gjøre rent.

 

Annet:

Jeg kjøpte min båt med Lowrance HDS 5 og Navionics kart, noe som var helt forferdelig, men i 2013 kom det software oppdatering til Lowrance HDS 5 og en stor oppdatering fra kartprodusenten Navionics (uten ekstra kostnader), så nå fungerer det kjempefint, kan anbefales!
VHF fra Lowrance ble også bestilt med båten, denne hadde også store problemer, men etter oppdatering av software på Lowrance LVR880U så fungerer den utmerket.

 

Oppdatert 2013:
Kjøpte en Raymarine x5 Sport Autopilot E12220 og monterte den i båten, dette er den modellen som ikke kobles til hydraulikken, men direkte på styre/rattet.
Monteringen var ganske enkel og tok 2-3 timer (da var vi to personer og tok oss god tid og koste oss med jobben)
Denne modellen lager litt støy, men det blir ikke noe problem for meg, for jeg skal bare bruke den når jeg står bak å fisker/dorger.
Det skal være mulig å kjøpe fjernkontroll til denne om en skulle trenge det.

Oppdatert 2014:
Installert C-Map kart istedenfor Navionics siden det viser litt mer detaljer.
Montert et varmeapparat ombord, det ble Wallas Varmer 1800T som passet best til lommeboken, så får vi håpe det holder.
Et uttak blåser varm luft nede ved gulvet og et uttak blåser varm luft på vinduene. (Måtte ofre orginal kompasset for å få det fint montert)

Oppdatert 2017:
Montert nye vindusviskere med to hastigheter samt montert tank og vindusspyling.
Montert ny VHS Link-8 med AIS mottaker rett over bordet.
Montert 2 stk USB uttak for lading av mobil o.l. rett over bordet.
Montert GoLight lyskaster på taket, denne lyser langt (men ikke bredt)
Montert 2 stk dekkslys.
Byttet ut alle lanterner med LED 2NM
Montert NAIS 500 Class B AIS
Montert 4 fiskestang holdere (nedfelt)
Montert Lowrance HSD-12 Gen 3 kartplotter. Denne har med samme kart brikke en mye bedre visning av grunner med tall og ikke bare en X.
Endret Wallas utblåsning til å ligge i et rør med små hull i, slik at det blåser varm luft på hele vinduet og ikke bare en lite området slik det var tidligere.

Totalvurdering etter 1 år:

Fantastisk båt! Ville ikke byttet mot noen annet i samme prisklasse.

Totalvurdering etter 2 år:

Fantastisk båt! Ville ikke byttet mot noen annet i samme prisklasse.

 

Vurderer du å kjøpe en Antares så ta gjerne kontakt hvis det er noe du lurer på.

 

Leave a Reply